بررسی نمودارهای امروز قیمت آهن آلات آهن آنلاین نشان میدهد که قیمت تیرآهن در کارخانهها با رشد حداکثر تا ۱.۷ درصدی نسبت به روز گذشته در بهترین حالت ۴۰۰ تومان رشد نسبت به روز گذشته داشته است. سایز ۱۶ و ۱۸ تیرآهن ذوب آهن در این بازه زمانی با رشد ۰.۷ درصدی، قیمت ۲۶۸۲۰ تومان (به ازای هر کیلوگرم را ثبت کردند. قیمت تیرآهن در مبادی فروش (بنگاهها) نیز در بازه ۱.۸- تا ۳.۶+ درصد تغییر قیمت نوسان داشت.
نمودارهای قیمت میلگرد نیز در ۲۴ ساعت گذشته شرایط متزلزلی را پشت سر گذاشتند. دامنه تغییر قیمت در این گروه از ۱.۱- تا ۳.۴+ درصد متغیر بود. در این نمودارها سایزهای ۱۴، ۱۶ و ۱۸ میلگرد میانه با رشد ۰.۴ درصدی به قیمت ۲۴۳۶۰ تومان رسید.
از سوی دیگر نمودارهای تغییرات قیمت ورق در گروه ورق سیاه به عنوان محصول شاخص این دسته، در اکثر مبادی فروش بدون تغییر قیمت نسبت به شبانهروز گذشته باقی ماند. در این مدت قیمت ورق سیاه ۳ سایز ۶۰۰۰*۱۵۰۰ در بنگاه تهران ۳۶۰۰۰ تومان بود.
وزارت نیرو باید به فکر فولاد باشد
محاسبات گذشته کارشناسی نشان میدهد که در سالهای گذشته عواملی چون قطعی برق و گاز، به صنعت فولاد بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده است. این موضوع علاوه بر ایجاد نوسان در بازار آهن و فولاد، در موضوعاتی مانند توسعه، اشتغال، تولید ناخالص ملی و ارزآوری نیز تاثیر خواهد گذاشت که در بخش غیرنفتی زیانهای زیادی را برای کشور ایجاد میکند. بنابراین به نظر میرسد که وزارت نیرو به عنوان متولی تامین حاملهای انرژی در صنایع مختلف، با آگاهی از این مشکل هرساله، باید برنامهریزی مناسبی را برای رفع آن انجام دهد.
بنابراین احتمالا با شروع تابستان قطع برق نیز به عنوان یکی از بازیگران اصلی موثر بر تغییر قیمت محصولات فولادی وارد این میدان خواهد شد تا در کنار نوسانات قیمت ارز در این بازار نقشآفرینی کنند. پیش از این نیز افزایش ۳۰ درصدی کرایه حمل جادهای وارد این گود شده بود. ضمن اینکه در کنار این عوامل میتوان تاثیرگذاری انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری و سیاستگذاریهای احتمالی دولت آینده در حوزههایی مانند مسکن و صادرات مقاطع فولادی، از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت این محصولات طی هفتهها و ماههای آینده دانست.
نظرات کاربران